Suplementi Pena Shqiptare/ Lorenca Bejko: Ti rrëshqet kalldrëmit valixhen

55

Ti rrëshqet kalldrëmit valixhen

ti rrëshqet kalldrëmit valixhen,

e vizualizon në mendje trenin për atë çast,

që kërkon të nisesh pa pritur në ikje’

mes gjithçka që ndodhi të preku jo pak’

ti thërret shoferin të ndaloj trenin,

trenin që nxiton në një udhë kuturu,

shpirti i lodhur nga zhgënjimet..

nga çdo mik dhe e jotja shpinë qëlluar me gur’

ti rrëshqet kalldrëmit valixhen

« të lutem farurino një biletë »

tek lotët fshin me kurrizin e dorës

tek “naive”   vetes nën ngashërim i bërtet…