Precedimi ndaj studentëve/ ‘LPU’: Nuk kanë frikë nga COVID, por nga revolat e të rinjve

253
Sigal

Lëvizja për Universitetin ka reaguar pas deklaratës së policisë lidhur me procedimin penal të 4 studentëve të cilët dorëzuan peticionin me 8 mijë firma tek Ministria e Arstimit për heqjen e tarifave të studimit për këtë vit akademik.

Në reagimin e saj ‘LPU’ e cilëson të turpsëm deklaratën e policisë, pasi studentët dhe aktivistët nuk kanë protestuar por kanë dorëzur një peticion.

Sipas ‘LPU’ arsyeja e vërtetë e procedimeve nuk është frika ndaj covid, por frika nga kriza ekonomike që mund të çojë të rinjtë në revoltë.