Kastriot Islami: Kriza në kufi është rezultat i qasjes së Rilindjes, e keqja model suksesi

196
Sigal

Kriza ne kufi eshte rezultat:

1) i qasjes se Rilindjes: e keqja model suksesi;
2) i deshtimit i qeverise Rama gjate 7 vjeteve;
3) i mbivendosjes mbi deshtimet e qeverisjes te deshtimit te menaxhimit te pasojave te termeteve te vitit te kaluar;
4) i mbivendosjes mbi te gjithe deshtimet e meparshme te deshtimeve ne menaxhimin e krizes sanitare, ekonomike e sociale nga covid-19.

Shume nga ju do te thone:

1) Keto te gjitha i dime; une mendoj se nuk duhet te merzitemi duke i perseritur dhe duke i bere evidente per te gjithe; sepse qe kjo e keqe te largohet duhen rreth 800 mije vota apo votues te kene te njejtin vleresim per kete te keqe por edhe te njejtin angazhim per largimin e saj…ky eshte objektivi prandaj nuk duhet te merzitemi nga perseritja derisa ky objektiv te arrihet…

2) Na trego: Cila eshte zgjidhja? Une do tju sugjeroja te degjoni alternativen e opozites, por jo vetem, por edhe cdo opinion qe eshte pro largimit te se keqes… pa perjashtuar mendimet alternative opozitare per forcimin/permiresimin e alternatives kunder se keqes por pa ju shmangur ketij objektivi ne asnje rast e rrethane dhe per cdo arsye apo pamjaftueshmeri te perkohshme…mos numuroni pamjaftueshmerite apo mangesite por sygjeroni aty ku duhet alternativat e largimit te se keqes….