Greqi / Shqiptarët në Hania në Kretë kërkojnë test për CODIV-19 po nuk marrin ndihmë

377
Sigal

Nga Shpetim Zinxhiria per”Telegraf”

Një informacion që duhet marrë seriozisht dhe duhet verifikuar nga organet vendore, por duke mos anashkaluar edhe përfaqësinë tonë në Greqi.

Informacioni ka ardhur nga Hania i Kretës dhe bën fjalë se 5-6 shqiptarë kanë kërkuar nga spitali i qytetit për bërë testin për coronavirusin, pasi janë me temperaturë, dhimbje fyti kollë etj, po nuk kanë marrë asnjë ndihmë mjekësore. Mbeshtetur në këtë informacion nga njerëz të besuar të këtij komuniteti më thonë se një pjesë e shqiptarve që kanë kërkuar test për coronavirusin punojnë në supermarkete të qytetit.

Shteti im nuk është FAKE NEWS…te merret seriozisht. Lidhur me ketë informacion kam komunikuar me ambasaden tone ne Athine dhe me MPJ ne Shqiperi po kjo e fundit me anden e zedhenes per shtyp, pergjigjen që mora ishte se,cvGreqia nuk jep te dhena te kesaj natyre, pra sa shqiptare jane te prekur nga COVID-19.