Fatos ARAPI/LAMTUMIRË…

  574
  Sigal

  Lamtumirë.

  Marr me vete

  djegie perëndimesh nëpër muzgje të qeta,

  silueta qiparisash nëpër sfonde të murrmë

  ullinjsh.

  Dhe blloqet e hijeve të Çikës,

  që përkunden netëve

  mbi kostelacione yjesh Jonit përposh.

  Lamtumirë.

  Kudo që shkoj

  jam një copëz peizazhi nga vendi im.