Administrativja pezullon testimin e infermierëve

  304

  Gjykata Administrative ka pezulluar testimin e Ministrisë së Shëndetësisë për infermierët. Pezullimi i testimit do të bëhet deri në gjykimin e çështjes me themel.
   
  Gjyqtarja Alkelina Gazidede ka marrë sot vendimin që të pezullojë përkohësisht testimin ndaj infermierëve deri në një vendim të dytë pas shqyrtimit të çështjes.
   
  Pak ditë më parë mjekët kishin dorëzuar në gjykatë një padi për të kërkuar pezullimin e testimit pasi sipas tyre ishte i pa nevojshëm dhe jashtë të gjitha të drejtave që kanë infermierët.

  Ndërkaq edhe sot Protesta e bluzave të bardha vijoi këtë herë para kryeministrisë ku mjekët apeluan për ta bojkotuar testimin.

  Ndërsa nga një aktivitet tjetër, po paraditen e sotme ministri i Shëndetësisë Ilir Beqja la të kuptohet se nuk do tërhiqet përsa kohë testimi nuk cënon as pagën dhe as vendin e punës të vetë mjekëve.