Arben Duka/ Histori gazmore me vezè, domate dhe…fiq

994
Zoti ka rrugè misterioze,
qè ne dot nuk ja kuptojmè:
“Dje na qèlloje me vezè,
sot duhet tè tè votojnè!!”
Fatosi nè tè vèrtetè,
nuk ra prej zotrisè tate,
po ti thjeshtè ishe aty,
dhe qèlloje me domate!.
Blushi deklaroi njè ditè,
dhe s’kishte pse tè gènjente,
se domatet edhe vezèt,
me shumicè Rama t’i blente!.
Kjo ka ndodhur dhjetè vite,
para se tè vinte Papa,
po e shkreta histori,
njeriun e njek nga mbrapa!.
Jemi nè kohè fushate,
kemi kohè e ndaj llafosim.
Tè pyes:”Ndonjè domate,
a ka rènè mbi Gramozin?!.”
Se Gramozi nè Parti,
pas Fatosit qe i dyti,
dhe ti domate pa fund,
hodhe gjatè atij viti!.
Kohè e Nanos-dhe pa ty,
kish marrè rugèn pèr varrezè,
po tè pyes -o Veli,
hèngri Majkua ndonjè vezè?!.
Natyrisht vezè e domate,
nuk kanè ngrènè qè tè tèrè,
po Finua nuk ka shpètuar,
se ka qènè tabelè e gjèrè!
Pèr mua nè tè vèrtetè,
do qe Çasti mè komik,
sikur njè vezè nè kokè,
tè hante shoku Namik!.
Po ta hante Erion Braçia,
do qe veÇ njè rastèsi,
se Erioni dhe at’herè,
qe i vockèl sa njè mi!.
Njè domate mbi Fatmirin,
prapè do qe moment komik,
sepse Xhafa nga natyra,
èshtè njè individ nevrik!
Nga unè je i mirèkuptuar,d
he s’tè them-o djalkè Ç’pate,
sikur tè qèlloje KaÇin,
edhe me njèmijè domate!.
Zoti ka rrugè misterioze,
nuk dihet kujt ja hap derèn,
por ty-trimit tè domates,
nga kjo ta hapi karierèn!
Viktimat e atij sulmi,
rreth e rreth sot i ke miq,
do qe qejf qè atèherè,
t’i qèlloje dhe me fiq!.
Kèshtu nuk mbarojmè kurrè,
e s’i sosim dot batutat,
po me aq sa na ke thènè,
shumè i lidhur je me frutat!.
Rama po tè promovon,
se tani jini dy miq,
ndaj mos harro -o Erion,
t’i dèrgosh njè shportè me fiq!
Sigal