Studime/ Ja të arsimoheni në Çeki, hapat për aplikimin për tu pranuar si student falas, dokumentat dhe afatet kohore

363
Sigal

Dokumentet duhet të jenë në gjuhën angleze, çeke ose sllovake

Si të studiosh në Çeki -dokumentet dhe afatet kohore

A është Republika Çeke e mirë për studentët ndërkombëtarë?

Po, është një nga vendet e pakta që ofron arsim cilësor për studentët ndërkombëtarë falas. Në fakt, pesë universitete në Republikën Çeke morën së fundmi Certifikatën për “Kënaqësinë e Shkëlqyeshme të Studentëve Ndërkombëtarë”. Vlerësimi në një shkallë prej 10 ishte mesatarisht 9. Universiteti Charles dhe Universiteti Masaryk u dhanë vendet e dyta dhe të treta, pasuar nga Universiteti Palacky dhe Universiteti Teknik i Ostrava. Kjo vërteton që Republika Çeke është një mundësi e shkëlqyer për studentët ndërkombëtarë.

Studimi në Republikën Çeke

Ekzistojnë mjaft faktorë, që mund të ndikojnë se sa kushton studimi në Republikën Çeke. Ndërsa shumica e universiteteve Çeke ofrojnë arsim falas për studentët ndërkombëtarë, kostoja e jetesës – ushqyerja, akomodimi dhe transporti janë disa fatura që studentët ndërkombëtarë mund t’u duhet t’i mbledhin për vete.

Si të aplikoni për pranimin si student falas në Republikën Çeke

Për të shmangur aplikimin çdo vit dhe refuzimin e vazhdueshëm, duhet të ndiqni këtë procedurë të aplikimit si më poshtë për të aplikuar për pranim në çdo universitet falas në Republikën Çeke. Aplikimi për pranim në universitetet e Republikës Çeke mund të bëhet direkt me institucionin. Ju do të duhet të shkarkoni një aplikacion për formularin e pranimit nga faqja e internetit e institucionit, të plotësoni dhe ta dërgoni në shkollë me të gjitha dokumentet mbështetëse. Për studimet, do të nevojitet një kopje e vërtetuar e çertifikatës së shkollës tuaj të mesme të lartë, dhe një kopje e rezultateve nga provimet e pranimit të universitetit në vendin tuaj.

Për  programet e masterit, një kopje e vërtetuar e certifikatës tuaj të diplomës Bachelor, dhe për Ph.D. studimet, një kopje e vërtetuar e certifikatës së programit tuaj Master. Këto dokumente duhet të jenë në gjuhën angleze, çeke ose sllovake. Këto universitete në listën tonë janë pjesërisht falas, sepse do të duhet të mësoni të flisni gjuhën Çeke ose të rrezikoni të paguani 1000 Euro.

Pra, ky artikull do të sigurojë informacionin përkatës për t’ju armatosur gjatë përgatitjes tuaj.

Në përgjithësi, universitetet në Çeki nuk janë falas për studentët ndërkombëtarë, por janë mjaft të volitshme. Padyshim, standardi i arsimit është i lartë dhe i njohur ndërkombëtarisht pavarësisht se është një universitet falas. Një konsideratë tjetër për t’u bërë është parashikimi për klasat angleze për studentët ndërkombëtarë, që nuk e kuptojnë gjuhën e Republikës Çeke. Kjo tërheq një tarifë prej 1000 euro për semestër. Për të shmangur ndjekjen e një universiteti falas dhe për të ngecur në një mjedis financiar intensiv të ushqimit, kostoja e jetesës në Çeki është analizuar më poshtë.

Cila është kostoja e jetesës në Republikën Çeke?

Nëse jeni një student i sapoardhshëm ose tashmë studioni në Republikën Çeke është e rëndësishme të shënoni koston e jetesës si student dhe jo se si do ta bëni buxhetin tuaj. Kostoja e jetesës në Republikën Çeke është dukshëm më e ulët se në çdo vend të Evropës Perëndimore.Ëështë vlerësuar nga 250 deri në 550 euro, i cili mbulon koston e akomodimit, ushqimit, udhëtimeve, kinemave, ekspozitave për një muaj. Vini re se kjo shumë është vetëm një vlerësim dhe varet nga stili i jetës së studentit dhe nga sa ai / ajo dëshiron vërtet të shpenzojë. Çmimet mund të ndryshojnë shumë në varësi të vendit ku ju qëndroni.

.

Kur është Afati i Aplikimit për Universitete Falas në Republikën Çeke?

Këto universitete të renditura më poshtë kanë afate pranimi të cilat nëse nuk kuptohen dhe plotësohen siç duhet, do të humbnin mundësinë e pranimit në ndonjë nga këto institucione.

Informacioni i dhënë më poshtë përfshin proceset e pranimit për universitetet e Republikës Çeke si një e tërë, pavarësisht nga fakti se procedurat e pranimit ndryshojnë midis universiteteve.

Koha e aplikimit dhe afatet e studimit në Republikën Çeke ndryshojnë nga një institucion në tjetrin.

Aplikantët duhet të paraqesin aplikimet e tyre në semestrin që i paraprijnë asaj në të cilën ata synojnë të studiojnë kursin / programin e përzgjedhur. Viti i tyre akademik ndahet në dy, domethënë; dimrit dhe verës. Semestri i dimrit zakonisht fillon në shtator dhe përfundon në shkurt. Semestri veror zakonisht fillon deri në fund të shkurtit dhe përfundon në qershor. Në fund të dy semestrave, ekziston një periudhë provimi.

 

UNIVERSITETI MASARIK  

Gjithmonë ka një çmim për të paguar për gjithçka, dhe për të marrë një kurs falas në këtë universitet nuk është një përjashtim. Ju duhet të dini dhe të flisni gjuhën Çeke për t’u kualifikuar për këtë mundësi. Ky është universiteti i dytë më i madh në Republikën Çeke, anëtar i Grupit të Compostela dhe Rrjetit të Utrechtit. E themeluar në 1919 në Brno si universiteti i dytë Çek (pas Universitetit Charles të themeluar në 1348 dhe Universitetit Palacký ekzistues në 1573–1860), ai tani përbëhet nga nëntë fakultete dhe 35,115 studentë.