Emigrimi në Portugali/ Mundësia e qëndrimit ligjor në vend mbi bazën e blerjes së një shtëpie Metodat, mënyrat dhe rregullat për marrjen e leje qëndrimit

1858
Sigal

Emigrimi në Portugali/ Mundësia e qëndrimit ligjor në vend mbi bazën e blerjes së një shtëpie

Metodat, mënyrat rregullat e emigrimit

Biznesmenët kanë hapësira me investime konkrete

Portugalia është një vend i bukur dhe mikpritës me një klimë të butë dhe të ngrohtë. Ajo tërheq imigrantët me krimin e ulët, evoluon me shpejtësi sferat sociale dhe ekonomike, kushte të shkëlqyera mjedisore. Një gamë të gjerë të strehimit të përballueshëm dhe çdo vit rritjen e numrit të vendeve të punës të krijuar kushte të favorshme për rritjen e numrit të emigrantëve të përhershëm.

Metodat për të emigruar në Portugali

Një nga avantazhet kryesore të Portugalisë në vendet e tjera evropiane është mundësia e qëndrimit ligjor në vend mbi bazën e blerjes së një shtëpi. Me blerjen e preferuar e pasurive të patundshme banesore në çdo qytet, Ju mund të jetojnë atje, Për gjashtë muaj për çdo vit. Megjithatë, blerja e pasurive të patundshme nuk i jep të drejtë që të punojnë në Portugali.

Emigrimi në Portugali në punësim është i lidhur me regjistrimin e numrit të madh të dokumenteve (sigurimi social, Rezoluta dhe të tjerët.), por kjo do të jetë e mundur vetëm pas shërbimit të emigracionit në një ofertë pune nga një punëdhënës të caktuar. Nëse keni arritur të merrni një kontratë pune, ju do të merrni një vizë të vlefshme për një vit, e cila pastaj mund të zgjatet për pesë vjet, në qoftë se punëdhënësit do t’i duhen shërbimet tuaja.

Nuk është një version i thjeshtë i emigrimit – biznesi emigrimi. Për ta bërë këtë, për të marrë leje për të hapur biznesin tuaj në vend, atëherë ju duhet një vizë të veçantë për biznesit që do të lëshohet, e cila mund të zgjatet. Mos harroni në lidhje me faktin, që një shtetas i huaj mund të fillojë biznesin e tij në këtë vend, që ka të paktën 5000 dollarë në llogarinë e tij, nëse themeluesi i kompanisë është një kombëtare Portugeze. Megjithatë, në qoftë se një person fiton një biznes të gatshëm dhe pasuri të patundshme komerciale në Portugali, ai mund të marrë një leje qëndrimi menjëherë pas blerjes.

Shumë shpesh, emigrantët janë të kërkohet për azil në Portugali. Në këtë vend, statusi i refugjatit mund të jepet për çdo qytetar të huaj, Situata e jetës, e cila bie nën përkufizimin e Konventës së Gjenevës ose shtetas i një vendi tjetër, azilkërkuesit në vend për shkaqe të ndryshme humanitare. Përveç kësaj, Ekziston mundësia e dhënies së azilit për të huajt, bazuar në interesat kombëtare të Portugalisë. Këta njerëz për të marrë një leje të veçantë, në këtë kategori hynë shumë specialistë të ndryshëm të klasit botëror (fizikanët bërthamorë, Mjekët specialitete të rralla, figura e famshme të kulturës dhe shkencës, atletët dhe të tjerët.). Qytetarët, që u jepet azil në Portugali, kanë të drejtë për të punuar.

Ekziston edhe mundësia e marrjes së një leje qëndrimi, martuar me një shtetas ose qytetar i Portugalisë. Por mos harroni se, se shërbimet e emigracionit të vendit po ndjek nga afër palë, në kohë për të identifikuar martesat false. kombësia Portugeze mund të merret, Ai ka qenë i martuar me një banori të atij vendi, të paktën tre vjet.

Një tjetër opsion emigrimi në Portugali mund të konsiderohet bashkimi familjar ose me origjinë emigrimi; bebja, nëna e të cilit apo babai ka lindur në Portugali, fiton shtetësinë e vendit automatikisht.

Pas pesë viteve të qëndrimit në Portugali (mbi bazën ligjore) i huaji ka të drejtë të kombësisë portugeze.

Avantazhet e jetesës në Portugali janë shumë të mëdha Megjithatë, ajo duhet të mbahet mend, se në këtë vend ka një siguri të madhe, standardi i lartë i jetesës, gjithmonë klimë të ngrohtë dhe çmime të ulëta. Portugalia – një vend magjepsës, secili që e viziton atë ka të paktën një here, nuk dëshiron më të largohet,

Historia e hapësirës që zë sot Portugalia

Historia e hapësirës që zë sot Portugalia, është e ngjashme me atë të Evropës jug-perëndimore. Gjatë luftërave kundër arabëve, veçohen disa figura si Ferdinanti I i Kastielës. Rreth viteve 1300-1400 e deri tek shpallja e mbretërisë mbretërisë sundon për disa gjenerata e njohur si dinastia Aviz. Pas disa konflikteve mbretërore, dhe martesave me princër e mbretër spanjollë rreth viteve 1650-1660 vendoset dinastia e quajtur Dinastia Bragança. Më 31 gusht 1911 del Kushtetuta e Republikës, me të cilën merr fund sundimi monarkik dhe vjen ndarja e kishës nga shteti. Në qershor 1927, gjenerali M. De Oliveita Gomes da Costa merr sundimin dhe vendos diktaturën e tij.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore ishte neutrale dhe më 1949 fiton anëtarësimi në NATO dhe lëshon për ShBA bazën në Azore. Më 1955 anëtarësohet në Kombet e Bashkuara, ndërsa më 1979 fillon bisedimet me Bashkimin Evropian.

Në politiken e jashtme tenton të mbrojë pronat e kohës së kolonive, të cilat që nga 1951 zyrtarisht thirren provincat e jashtme. Suksesi që vlen të përmendet në këtë drejtim është ai i Timorit lindor.