Bursat për studentët në Gjermani: Cilat janë kushtet, kërkesat, rregullat dhe dokumentacioni

1036
Sigal

Bursa në Gjermani për Studentë Ndërkombëtarë 2020

Cilat janë kushtet, kërkesat, rregullat dhe dokumentacioni

Duke menduar për marrjen e bursave në Gjermani, por nuk e di se ku dhe si? Mos u shqetësoni më shumë, teksa ju sjellim një listë të shkollave dhe bursave Gjermani 2020, të përshtatura për t’u  përshtatur çdo nivel të arsimit që synon studentët të duan të ndjekin studimet.

Gjermania është bërë një destinacion i njohur për studentët e huaj që kërkojnë arsim ndërkombëtar. Universitetet gjermane ofrojnë Bursat e Gjermanisë për studentët ndërkombëtarë dhe programe të tjera të njohura ndërkombëtarisht me një kosto relativisht më të lirë krahasuar me Britaninë e Madhe, SHBA ose Australi.

Për më tepër, ekziston një numër i konsiderueshëm i disponueshëm Bursash gjermane për studentë ndërkombëtarë në vitin 2020, që mund t’i lejojë këta studentë të huaj të studiojnë në Gjermani falas.

Përmbajtje

  • Kualifikimi për bursa në Gjermani për studentë ndërkombëtarë
  • Vlen: Studim në Gjermani bursa 2020
  • Bursat në Gjermani 2020

o          Universiteti i Heidelbergut Ph.D. Bursat për studentët ndërkombëtarë në Gjermani,

o          Bursat ndërkombëtare MBA për Gratë në Gjermani 2020

o          Bursa e Sartorius Master në Shkencë dhe Inxhinieri 2020

o          Bursat ndërkombëtare të Universitetit Kiel: Studim në Azi, Europë dhe Amerikën e Veriut, 2020.

o          2020 MBA Bursat për Studentët Ndërkombëtarë në Gjermani

o          Plotësisht e financuar: DAAD Master dhe doktoraturë në Gjermani 2020

o          Bursat për studentët ndërkombëtarë 2020 në Universitetin Hof, Gjermani

o          Bursa e Presidentit për studentët ndërkombëtarë – Gjermani

o          Financuar plotësisht: Friedrich-Ebert-Stiftung Bursë për të studiuar në Gjermani 2020

o          VDI Nachrichten MBA Programi i bursave në Gjermani, 2020

o          Shkencëtarët Yousef Jameel, Bursë për vendet në zhvillim 2020 – Gjermani

o          2020 MBS BEST, Bursë për Bachelors në Biznes Ndërkombëtar në Gjermani

o          Programi pasuniversitar i EMBL për studentët ndërkombëtarë 2020 – Gjermani

o          Kompletuar: Universiteti i Duisburg-Essen (UDE) Bursë për Studentët Ndërkombëtarë, 2020 – Gjermani

o          Bursat e diplomuara për DAAD për studentët ndërkombëtarë në Gjermani, 2020

o          Studentë gjermanë dhe ndërkombëtarë, Bursa të fondacionit 1000 Heinrich Boll, 2020

o          Bursat pasuniversitare të DAAD-it, të lidhura me zhvillimin, 2020 – Gjermani

o          Programi Master dhe Doktorature në Universitetin e Ëürzburgut në Gjermani, 2020

o          Ph.D. GEAS Bursat 2020 – Gjermani

o          Bursat studimore DAAD për të diplomuarit e huaj në Gjermani, 2020

o          Bursa e Gjermanisë 2020 | Vizitat kërkimore afatshkurtra postdoktorale

Pranueshmëria për Bursat e Gjermanisë për studentët ndërkombëtarë

VIZA DHE LEJE QËNDRIMI

Si një student ndërkombëtar, mund të keni nevojë për një vizë hyrjeje për Gjermaninë, varësisht prej nga keni ardhur dhe sa kohë keni ndërmend të qëndroni këtu.

PROPOZIMI I BURIMEVE FINANCIARE

Para se të filloni studimet tuaja, duhet të provoni se keni mjaft para për të mbështetur veten. Në shumicën e rasteve, aplikantët duhet të vërtetojnë se kanë rreth 8,700 euro në dispozicion të tyre për një vit.

KUALIFIKIMI I UNIVERSITETIT

Nëse doni të studioni në një universitet gjerman, do t’ju duhet një “Hochschulzugangsberechtigung” – ose “kualifikim për hyrje në universitet”. Kjo është një çertifikatë e shkollës që ju kualifikon për studim në universitet.

Aftësi GJUHA –nuk është kusht gjermanishtja

Për shumicën e programeve të diplomave, njohja e gjuhës gjermane është një parakusht për pranimin në një universitet gjerman. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të njihni gjermanishten nëse keni ndërmend të regjistroheni në një program të diplomave ndërkombëtare.

SIGURIM SHËNDETËSOR

Nëse dëshironi të studioni në Gjermani, ju duhet të keni sigurim shëndetësor. Ju duhet të paraqisni provën e sigurimit shëndetësor kur të regjistroheni në universitet dhe të aplikoni për një leje qëndrimi.

Vlen: Studimi në bursat e Gjermanisë 2020

Ka përfitime të shumta që vijnë nga një sistem arsimor me cilësi të lartë për t’ju ndihmuar të përparoni në karrierën tuaj, të mësoni një gjuhë të re duke bërë miq të rinj dhe të shoqëroheni me studentë të tjerë, dhe të fitoni një përvojë të mahnitshme të jetës për të kujtuar për vitet që vijnë duke studiuar dhe që jeton si student i huaj në Gjermani.

Ka qindra universitete në Gjermani që kanë programe shkollimi falas ose shumë të ulët në dispozicion për studentët ndërkombëtarë. Nëse dëshiron të studiosh Inxhinieri, Mjekësi, Arkitekturë, apo Biznes, Gjermania është vendi ku do të jetë.

Kombinimi i arsimit me cilësi të lartë me një përvojë unike kulturore që jeton në Gjermani është arsyeja kryesore pse të rinjtë nga e gjithë bota vijnë në Gjermani.