Kriza kërcënon edhe Shqipërinë, falimentojnë 100 sipërmarrje

858
Një nga kompanitë më të njohura në Tiranë “Bingo Tirana” është një nga sipërmarrjet që është përfshirë në likuidim. Kjo mbyllje e veprimtarisë duket se ka lidhje me Nenit 71 të projektligjit të ri për lojërat e fatit, ku ndër të tjera thihet se, “organizatorët e kazinove elektronike dhe bingove tradicionale, të cilët janë licencuar përpara hyrjes në fuqi të këtij ligji, kanë të drejtë të ushtrojnë aktivitetin vetëm në pikat që janë hapur në momentin e hyrjes në fuqi të këtij ligji, deri më datën 31 janar 2016”.
Në një reagim për mediat, përfaqësuesit e kompanisë “Bingo Tirana” thanë se, kjo ka qenë kategoria me serioze e biznesit në aspektin fiskal dhe atë shoqëror. “Theksojmë se ne jemi gjithsej 4 shoqëri në 14 salla gjithsej. Jemi e vetmja kategori lojërash fati që kemi më shumë të punësuar në raport me sallat. Bingo është loje aritmetike ashtu sikurse është Telebingo dhe Lotaria Kombëtare, të cilat do të lejohen të punojnë”. “Bingo tradicionale nuk ka sjellë shqetësime të karakterit social për faktin e vetëm që në bingo tradicionale luhen shuma minimale. Çmimi i një biletë shkon nga 5 deri 10 lekë”, thuhet më tej në prononcimin e drejtuesve të kompanisë “Bingo Tirana”. Duke e cilësuar këtë vendim si “luftë bërrylash”, përfaqësuesit e kësaj kompanie, thanë për mediat se, i njëjti vendim duhet të ndërmerrej edhe ndaj disa kompani lotosh ku luhen shuma marramendëse dhe që shpesh bëhen shkaktarë për incidente të dhunshme, prishje të familjeve dhe probleme të tjera të mprehta. Në listën e 100 kompanive ka biznese të sektorit të tregtisë, shërbimeve, konsulencës, ndërtimit, por edhe të sektorit mikrofinanciar. 
Lista e kompanive në likujdim
FIBER
PARTNERITETI
VIZIONI SHQIPTAR
ZHVILLIMI SHQIPTAR
QENDER TRAJNIMI UHY ELITE
ACS COURIER
JOLEN
SUOLIFICIO BMT
PANTHEON
ALFALIFT & EXCAVATION
AL GEBES
ANDEISA
VOLVO TRUCK CORPORATION
KORCA CONSTRUCTION
CALJA-E 2013
LAMIGLASS
PR CONSULTING
LEONARDO ENGINEERING
GOLD BET-AL
N.N.R &RUKOLLI
SERJANI-3
GAMA SECURITY
BESING CONSULTING
NORJON SECURITY
TERMO KONSTRUKSION
ALBANIA SERVIS LIPERO
KIRIOS-DEGES SE SHOQERISE SE HUAJ
LA VIE EN ROSE
NIMADK
EVENDORY
AUTOGAZ HALILI 2014
IBERDROLA ENGINEERING AND CONSTRUCTION S.A.U ALBANIA
RINI
PRO-INVEST 2012
DOKA SHQIPERI REPRESENTATIVE OFFICE
NEO SERVICE PROVIDER SPOTLIGHT
ALDEKRIS
VLLEZERIT DAUTAJ
FUNNYTIME
DEMETRA
TREGTIMI i LIBRIT ARTISTIK DHE SHKENCOR
KAPPE ALPHA
PETER’S
PAVLOS J CONDELLIS TIRANA LLC
AIGC ALBANIA
PLIVA CROATIA LTD
ANAKONDA/V
ARBANA-04
ERZIU
ALBO 2004
BENDO
EAGLE-DREAM
BINGO TIRANA M FOREX HEKO MARKETING GROUP
CROSS
JUERV
ALBËIND – 07
ANVIS
V & K
ALB – SALE
DABINOVCI
ALFALIFT & EXCAVATION
EDILTURCI
LUMA 2013
LAMIGLASS
IL-STUDIO KONSTRUKSION
CALJA-E 2013
ARIS
ALM GROUP.AL
VIZION SHQIPTAR
PARTNERITETI
KURSIM-KREDITI “ZHVILLIMI SHQIPTAR”
BIZNESI SOCIAL ROZAFA P.E.C
ËATERGATE
ONE DISTRIBUTION NICO CONSULTING
ITAL-SHQIPERIA
POLEIS
ACS COURIER 2AL MINERALS
PERNOCI
SAN BENEDETTO ULLANO
SOULIFICIO BMT
AL GEBES
KOBRA SECURITY iMPRESA S.P.A
I SULEJMANI & SH MYRTEZA
BINAJ/M VILA 69
DIVAS AG
LABORATORI BIOKIMIK E BIOTEKNOLOGJIK DOKA SHQIPERI REPRESENTATIVE OFFICE ALBANIA SERVIS LIPERO
PETER’S EURO.GR.ELEKTRIK
ARBI
Sigal