Eksperti: Pse tregu i aksioneve do të rritet në nivele rekord gjatë muajve në vijim?

333
Sigal

Investitorët duhet të përgatiten për nivele rekord në tregun e aksioneve dhe të kenë ekspozim si në aksionet FANG ashtu dhe në të ashtuquajturat aksione “epiqendra”, apo ndërmarrje që u goditën më rëndë nga pandemia COVID-19.

Kjo sipas Tom Lee të Fundstrat, i cili tha në një intervistë se raportet e fitimeve të së enjtes nga Facebook, Amazon, Apple dhe Alfabet, shoqëruar me rihapjen e vazhdueshme të ekonomisë amerikane, vendosën mirë tregun e aksioneve për pjesën tjetër të vitit.

“Ne kemi marrë FANG, e cila është 20% e kapakut të tregut, ne kemi rritje laike në kompanitë e teknologjisë duke postuar të ardhura të mira, dhe tani nëse ekonomia do të rihapet në mënyrë të sigurtë, ka vizibilitet të mjaftueshëm për rritjen e fitimeve dhe kjo është se si ne arrijmë në nivele të larta të të gjitha kohërave,” tha Lee për CNBC’s Scott Wapner.

Lee këshilloi investitorët të vazhdojnë të mbajnë ekspozimin ndaj FANG dhe aksioneve të tjera të rritjes sekulare, duke thënë se ato përbëjnë 20% të fitimeve të S&P 500 dhe kapakut të tregut, “kështu që ata nuk janë të shtrenjtë përkundrejt tregut”, tha ai.

Lee gjithashtu rekomandoi investitorët të blejnë aksione në sektorë diskrecionarë si kazinotë dhe parqet tematike.

Unë mendoj se nëse ekonomia hapet, 60% e rritjes së fitimeve do të vijnë nga katër grupe, sektorët e epiqendrës. Dhe kjo do të rezultojë fitimiprurëse për investitorët që derdhin paratë e tyre në këto sektorë, ” tha ai. SCAN/Business Insider