Xhemal Sulisufaj: Shqiptari që u ka shërbyer dhe presidentëve amerikanë

456

INTERVISTË/ Xhemal Sulisufaj: “Nuk e harroj rrugën nga kam ardhur”

 Kisha dëgjuar për restorantin “Xhessis Family Restaurant”, të cilin e ka hapur prej 16 vjetësh në një nga rrugët e qytetit Pinellas Park, në shtetin e Floridas, biznesmeni shqiptar, Xhemal Sulisufaj. Midis  klientëve  që drejtoheshin për në restorant, në sheshin  rrethuar me skulptura dhe llojshmëri lulesh, dallohen siluetat e një njeriu me trup babaxhan, ku lëvizshmëria, buzëqeshja e çelur në buzë, e tregonin më të ri në moshë. Njeriu, i cili më pas do të mbetej “ikona” e  kësaj interviste, kishte  përjetuar një sërë peripeci në jetën e tij, veçanërisht në burgun e Beogradit, ku autoritetet Jugosllave e kishin dënuar atë me 25 vjet burg dhe më pas me dënimin kapital pushkatim, si dhe në kampin e Triestes, në Itali. Kur ende ishte vetëm 20 vjeç, atij i realizohet dëshira për të ardhur në Amerikë. Xhemali edhe sot mbetet një njeri i qetë, pa bujë e zhurmë dhe mjaft modest, cilësi, të cilat janë të pranishme në këtë intervistë.

Zoti Xhemal, do të donim të flisnit diçka për të kaluarën tuaj në Shqipëri.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 

nga Fadil Shehu