Sybi Koçi/ Si shpëtuam në dekada, jetë pilotësh nga tragjeditë ajrore

551
Sigal

Një ngjarje e jetuar, që i përket viteve të para të aviacionit luftarak shqiptar, ku në çdo problem ishin së bashku

 Dukej sikur dimri kishte vendosur të maste për herë të fundit forcat me pranverën. Retë e zeza merrnin forma të çuditshme. Shiu binte papushim e nga ujërat e shumta, derdhja e lumit Ishëm ishte bërë njësh me detin. Mesi i kavos së teleferikut që lidhte dy brigjet, pothuajse takonte me ujin që vinte rrëmbyeshëm. Pranë postës kufitare, e cila ndodhej aty pranë kishte shqetësim. Kishin kaluar 30 minuta që ndërresa e radhës duhej kaluar në bregun tjetër. Komandanti i postës vendosi të shkonte vetë, dy kufitarë u ngritën pas tij. Ata me shpejtësi lidhën varkën në kavon e teleferikut, e ulën atë mbi ujë, hipën që të tre dhe filluan që të vozisnin për në bregun tjetër. Shiu vazhdonte të binte, dallgët e lumit e lëviznin varkën sa në një anë në tjetrën.

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf