Sulmi i Byrosë Politike kundër Reiz Maliles për hyrjen në KSBE

796
Sigal

ANTARËSIMI/ Pranimi i Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit dhe Bashkëpunimit Evropian dhe qëndrimi i Ramiz Alisë

 Shqipëria kishte ngarkuar një negociator për vendosjen e marrëdhënieve me Shtetet e Bashkuara,të cilat ishin ndërprerë prej vitit 1946, ndërkohë të njëjtat negociata po zhvilloheshin dhe për të rihapur ambasadat me Bashkimin Sovjetik të hequra qysh prej vitit 1961. Por asgjë nuk do të mjaftohej me kaq. Pas pritjes së vizitores së veçantë, bamirëses nobeliste Nënë Tereza, Shqipëria po kërkonte të hidhte një hap më shumë, të bënte kërkesën për t’u futur në KSBE ose siç thuhej ndryshe – Këshillin e Sigurimit dhe Bashkëpunimit Evropian.

Kundërsulmet

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf