Sulejman Mato: Çfarë ndodhi me Petro Markon pasi doli nga burgu dhe sherri i Kadaresë me Arshi Pipën

524

Pas Plenumit, shkrimtari Faik Ballanca vrau veten me çifte, ndërsa poeti Viktor Qurku u hodh nga shkëmbi në fshatin Çorrush

Gazeta “Telegraf”, botoi në numrin e kaluar, pjesën e parë të intervistës së shkrimtarit Sulejman Mato, në lidhje me atmosferën letrare, që mbizotëronte në Shqipëri, gjatë viteve të sistemit monist, ku thuhej se, ishin 80 për qind spiunë dhe 20 për qind shkrimtarë.  Ndërsa në numrin e sotëm, ne po botojmë pjesën e dytë, të kësaj interviste, ku flitet për ndëshkimet arratisjet dhe vetëvrasjet. Kjo intervistë bëhet në ciklin e bashkëbisedimeve me shkrimtarët dhe artistët, më të njohur të vendit tonë, të cilët kanë qenë pjesëmarrës të krijimtarisë publike, letrare dhe artistike.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf