Skënder Kamberi: Sot politikanët luajnë me atdheun sikur ta kenë pronë të tyre

675
Sigal

INTERVISTA/ Flet Piktori i Popullit, Skënder Kamberi: Më kanë kritikuar ata komunistë që sot janë ultra-demokratë

Më datë 2 ai mbushi plot 75 vjet, por sipas tij, i duket sikur është ende i ri, pasi është gjithmonë në punë. Gjithmonë, në krijimtari, gjithmonë në lëvizje. Ekspozita e fundit që hapet më datën 4 në Muzeun Historik Kombëtar e titulluar “Retrospektivë”, përbën një pikë kulmore në krijimtarinë e tij. Vitet më të vështira për të mbeten kur e kritikuan për pikturën -“Enver Hoxha në mbledhjen e 81 partive”, pikërisht ata që sot hiqen të persekutuar dhe

 “Retrospektivë”, ky është titulli që i keni vendosur kësaj ekspozite në 75-vjetorin e lindjes, pse një titulli i tillë?

 Për shumë arsye.  Është një majë ajsbergu, kjo ekspozitë që do të hapet të martën në Muzeun Historik Kombëtar, ku pjesa kryesore do të jenë punime të para 1990 dhe disa pas vitit 1990. Pra ka nga të gjitha kohështrirjet e punëve të mia, por unë kam zgjedhur kryesisht ato më pikantet, kryesisht, para vitit 1990.

Sa punime do të jenë në këtë ekspozitë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf