Odhise Porodini/ LANÇ, epope e lavdishme dhe e paprekshme

599
Çelo Hoxha, ky farë kalemxhiu, na paska marrë përsipër të vlerësojë LANÇ, nëpërmjet botimit “Krimet e komunistëve gjatë LANÇ, 1941-1945”, që nuk është gjë tjetër veçse një paçavure. Marrëzia e atyre që kanë hedhur baltë mbi LANÇ, gjer më sot, nuk kanë arritur deri këtu ku arrin autori i këtij botimi, i cili e quan të panevojshme e të paligjshme LANÇ të popullit shqiptar. Sipas logjikës së tij, “Italia kapitulloi më 8 shtator 1943, pse duhej të krijohej Brigada I Sulmuese Partizane? Ndërsa Gjermania nuk kish qëllim pushtimin e Shqipërisë. Ajo donte vetëm një rrugë kalimi…”.
Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf
Sigal