Meto Kondi:Ju tregoj si e spiunuan shokët e Estradës, Telat Agollin dhe sjelljen shembullore të Spartak Ngjelës në burg

665
Sigal

Intervistë me ish- Komandantin e burgut, Meto Kondi: Çfarë më tha Kadri Hazbiu për të burgosurit e Spaçit

Spaçi është përmendur shumë gjatë historisë së kaluar, duke marrë mbi vete krahasimin me Ferrin, për shkak të një burgu të tmerrshëm, që ekzistonte atje, tagenten fatale të universit tonë. Burgu i Spaçit, varrosi shumë fate njerëzish të pafajshëm, të cilët i solli aty vendimi i prokurorisë shqiptare, që deri atëherë nuk e dinte fare kuptimin e fjalisë, pavarësi gjyqësore. Në këtë burg, që dukej i vogël dhe i mjerë, kanë ngrysur ditët e rinisë së tyre, qindra e mijëra intelektualë të ndershëm e të zotë, të cilët gjatë gjithë jetës së tyre nuk kanë bërë asnjë gabim, e jo më të bënin ndonjë krim. Por në atë kohë, ata dënoheshin me nenin 55, për agjitacion e propagandë, apo për krime kundër shtetit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf