Marrëdhëniet e Enver Hoxhës me Parllakun në Ministrinë e Mbrojtjes

498
Sigal

DOSSIER/ Rrahman Parllaku një legjendë  në  kufirin  e  dy  kohëve

 Bashkëpunimi me Sejfulla Malëshovën

 Po ndërmerreshin reforma të rëndësishme. Sejfulla Malëshova po merrej seriozisht me reformën në ekonomi, por nuk ishte për reforma radikale dhe për sa kohë Parllaku ishte sekretar partie, ai erdhi disa herë në Shkodër për të studiuar ekonominë e qytetit, pasi Shkodra në atë kohë, përveç artizanatit mjaft të zhvilluar, kishte edhe disa ndërmarrje e fabrika industriale si ajo e duhanit, e çimentos, e tisazhit, e sapunit, etj..

Rrahmani dhe Sejfullai u takuan së bashku disa herë me drejtuesit e këtyre ndërmarrjeve, pasi Sejfullai konsultohej me ta për zhvillimin e industrisë në veçanti dhe të krejt ekonomisë së vendit në përgjithësi

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf