Lumturi Topulli: Çerçiz Topulli u vra pas krahëve, jeta e tij është unike

739

INTERVISTA/ Flet e mbesa e Çerçiz dhe Bajo Topullit, Lumturi Topulli

Çerçiz Topulli u lind në Gjirokastër në vitin 1880 dhe ra dëshmor më 15 korrik të vitit 1915, ishte shkrimtar, atdhetar e veprimtar i shquar i Rilindjes, udhëheqës i luftës së armatosur të çetave kundër sunduesve osmanë për çlirimin kombëtar të vendit, “Hero i Popullit”. Në prill të 1907 komandoi çetën e armatosur që vepronte në Shqipërinë e Jugut, e sidomos në krahinat e Gjirokastrës dhe të Korçës. Me vendim të Komitetit të Gjirokastrës, anëtarë të çetës së tij vranë në fillim të marsit 1908 në Gjirokastër komandantin turk të xhandarmërisë. Drejtoi Luftën e Mashkullorës më 18 mars 1908.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf