Lume Blloshmi: Tek memoriali i të pushkatuarve Vilson Blloshmi dhe Genci Leka gjej ngushëllim

540

DOSIER/ E persekutuara që mbijetoi me zemrën tek arti, Lume Blloshmi ose piktorja “rebele”

Para disa kohësh në sallën e Teatrit të Komedisë u shfaq filmi dokumentar “Piktorja Rebele”-Lumturi Blloshmi e regjisores së talentuar Nadire Buzo. Kohët e fundit regjisorja dhe skenaristja Nadire Buzo ka bërë disa filma për personalitete të ndryshme të artit dhe të kulturës. Sipas Buzos, Blloshmi është një personalitet i veçantë i pikturës shqiptare, një nga piktoret e suksesshme, e cila është gjithmonë në kërkim të formave të reja artistike. Një artiste që ka hyrë në rrugën e artit modern me një guxim të  madh ashtu siç janë edhe konceptet e saj për jetën dhe për artin. Lumja është një grua që sfidoi kohën dhe vështirësitë që solli jeta përpara saj.

Alternativat shkojnë me idetë. Ajo krijon vazhdimësinë pa ndërprerje, pasi i vetmi profesion i saj është arti

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf