Luarasi: Si e pagëzoi Enver Hoxha HEC-in e Ulzës me emrin ‘Karl Marks”

802
Sigal

Rrëfimi i inxh. Kristaq Luarasi: Si ndërtuam hidrocentralet nga ai i Ulzës deri në Fierzë

“Aerodromi i Gjadrit, unikal në Ballkan, u ndërtua në 5 vjet”

Punova në Ulës me specialist të tjerë e punëtorë, nga dita e parë, deri në ditën e përurimit të hidrocentralit, që i vunë emrin ‘Karl Marks’. Ajo kohë, puna e rëndë e me regjim ushtari, ndonëse na sfilitën që në rini, na pajisën me një eksperiencë që do e përsosnim më tej dhe në vepra të tjera hidro-energjetike e ushtarake… Veçanërisht, kur ikën specialistët rus e punimet ngelën në drejtimin tonë…”-vazhdon rrëfimin e tij inxh. Kristaq Luarasi…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print