Luarasi: “Punonin mes ujërave e shkëmbinjve deri në 20 orë në ditë”

475

Rrëfimi i inxh. Kristaq Luarasit: Si ndërtuam hidrocentralet, nga ai i Ulzës deri në Fierzë

“U bë punë titanike, janë vepra hidroenergjetike me të cilat mbahemi dhe sot”

Kam punuar që i vogël në ndërtimin e hidrocentralit e Ulzës e më pas si inxhinier e drejtues deri në Koman e Fierzë… Ishin e mbeten vepra madhore, ndonëse është dashur një punë titanike fizike dhe aftësi në parametrat teknikë të tyre… Punonin mes ujërave e shkëmbinjve deri në 20 orë në ditë… Ai brez ka përse të krenohet, ndërsa brezat që do të vijnë duhet ta vlerësojnë atë kontribut… Janë me qindra e mijëra specialist e punëtorë që kanë nënshkruar mbi ato vepra të mëdha, nga drita e të cilëve ndriçohemi dhe pas 6 dekadash…”. Kështu pohon mes të tjerave për ‘Telegraf,’ inxh. Kristaq Theodhor Luarasi…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print