Luan Hasanaj*/Takim në Pekin me përkthyesin e Çu En Lait, në 100-vjetorin e Pavarësisë shqiptare

461

*Jurist

Pak kohë më parë lexova në gazetën “Telegraf”, një artikull interesant, shkruar nga gaze tari i njohur, Duro Mustafai, Shkrimi i kushtohej kinezit Fan Tce Cun, ish- përkthyes i Çu En Lait, në vizitën e tij, të parë në Shqipëri, në vitin 1964, ndërsa më vonë edhe ambasador i Kinës, në vendin tonë. Duke qenë bashkëstudentë me Fan Tce Cunin, në fakultetin e Gjuhës e Letërsisë shqipe, në Tiranë, autori i shkrimit  bënte fjalë për kujtimet e jetës studentore, si shokë dhe në dhomën e fjetjes me kinezin.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf