Komandant Maqo Zoto: Si më komunikuan detyrën e komisarit të kompanisë së sigurimit të Shtabit të Përgjithshëm

844
Sigal

Rrëfimet e pabesueshme të Komandant Maqo Zoto:  Në korrik 1943 u bëra sekretar i rinisë komuniste të Drenovës

Kush është  Maqo Zoto

Lindi në 23 mars 1924 në Drenovë të Korçës, në një familje me tradita atdhetare. Arsimin fillor e mori në vendlindje. Me origjinën punëtore, edhe vetë nisi jetën aktive në të mirë të vetes, familjes e shoqërisë, si punëtor. Në vitet e para të rinisë  përballoi vështirësitë e jetës duke punuar  shegert, si dhe në minierën e qymyrgurit Mborje-Drenovë, në mirëmbajtjen e rrugëve dhe në fabrikën e alkoolit në Drenovë. Në moshën 15 vjeç përjetoi pushtimin fashist të vendlindjes, ndërsa në mesin e vitit 1942 filloi të aktivizohet  në Lëvizjen antifashiste Nacionalçlirimtare, në qarkun e Korçës.

Në korrik 1943 u bëra sekretar i rinisë komuniste të Drenovës.

 

Avni Skënderaj

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf