Jani Lufi:Si u prit mareshalli Zhukov nga Petrit Dume dhe fjalimi i heroit sovjetik me ushtarët në Voskopojë

924

Flet Jani Lufi: Vendimi për heqjen e gradave në ushtri dhe gabimi i vërtetë i Shefit të Shtabit të Ushtrisë shqiptare

(Vijon nga numri i kaluar)

 Nga Bashkimi Sovjetik mbërriti aparatura më moderne e kohës, që ishte një radiostacion i fuqisë së mesme dhe të madhe, radiorele dhe pajisje telefonike stacionare. Dhe mbi rrota, në pajisjen telefonike për linja ajrore dhe nëntokësore, kishte aparatura 3AS dhe VC, që garantonin transmetimin sekret. Gjeneral Petrit Dume Dume i kushtoi vëmendje dhe energji, formimit të nënreparteve të reja, kompletimit të tyre, me mjetet e porsaardhura të ndërlidhjes, në mënyrë, që efektivi të përvetësonte këtë aparaturë të ndërlikuar.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf