Jani Lufi*:Petrit Dume festën e 20 -vjetorit të lindjes e kaloi në burgun fashist

517

Petrit Dumja, heroi popullor që u bë komandant në moshën 22 -vjeçare. Pas pushtimit italian djaloshin nga Lubonja e arrestuan në ballë të kryengritësve të Korçës 

 *Gjeneral-Major

 Shqipëria gjatë historisë së saj shumëshekullore, shpesh është bërë preh e shteteve grabitqare të cilët e kanë okupuar atë, i kanë privuar lirinë dhe pavarësinë, kanë grabitur dhe poshtëruar popullin e saj. Gjatë mijëravjeçarëve të ekzistencës të kombit shqiptar, vetëm njëherë i qeshi fati: Më 1944-1961 kur Rusia në shenjë miqësie dhe solidariteti ndihmoi popullin e vogël shqiptar të fitojë lirinë dhe pavarësinë, të zhvillojë më tej pavarësinë kombëtare, ekonominë, arsimin dhe kulturën. Bujarinë dhe fisnikërinë e popullit rus, shqiptarët nuk do ta harrojnë kurrë!

Fëmijëria 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf