Ismail Shulku: Ushtarakët e liruar qanim kur shikonim në televizion se si shkatërroheshin repartet ushtarake në vitin 1997

886
Me safet Zhulalin isha shok shkolle, ai u soll shumë mirë me mua por orientimi ishte i qartë, duhej të largoheshim nga MM
-Si më prezantoi Alfred Moisiu me Safet Zhulalin, paditur se e kisha shok klase
– Duke parë situatën dhashë vetë dorëheqjen
– Isha vetëm 49 vjeç, kur më nxorrën në lirim. Nga viti 1992 deri në vitin 1997 mbeta pa punë. 
-Ushtarakët kanë bërë sakrifica të jashtëzakonshme, sidomos ai brez i asaj kohe që u lirua nga ushtria në moshën time apo më të rinj
– Tragjedia më e amdhe është se u vodhën dhe Flamurët Luftarakë të njësive, kjo është tradhëti
-Roli i madh i ish-ministrit Brokaj dhe më pas i Luan Hajdaragës për ringritjen e ushtrisë
– Kur më liruan ndonjëherë ngelesha pa lek në xhep dhe Iliri më thoshte: Baba, a ke lekë? Dhe qeshte


Të plotë shkrimin mund ta lexoni në gazetën Telegraf…..
Sigal