Incidenti me ushtarakët rusë, Mehmet Shehu shkon urgjent në Pashaliman

642

Rrëfim i Kolonel Qordukës, çfarë ndodhi 51 vjet më parë në Bazën Ushtarake Detare të Vlorës

Teksa këto dit Ministria e Mbrojtjes po akuzohet se po heq nga inventari i saj dhe po shet disa objekte e sipërfaqe të reparteve ushtarake(përfshi Karaburunin e të tjera të bregdetit të Vlorës), ish-ushtarakë madhorë të Flotës Luftarake Detare jo vetëm e quajnë skandal nëse kjo realizohet, por argumentojnë se “kurrë se si ato nuk duhet ti hiqen ushtrisë pasi janë të domosdoshme”, por dhe se “ato ruajnë një pjesë të madhe të historisë së ushtrisë shqiptare, përfshi qëndresën e pa epur ndaj rusëve në vitin 1961, të cilët e donin me çdo kusht Bazën e Pashalimanit e pika të tjera strategjike në këtë zonë bregdetare.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf