Idai Qorraj: Pse më thirri urgjentisht në detyrë Shefi i Shtabit Adem Çobani në vitin 1997, kur unë kisha marrë pensionin e para

638
Sigal

Flet Idai Qorraj ish- koloneli i Forcave të Armatosura: Përgatitja e Lidershipit të ardhshëm është sfida më e madhe e ushtrisë sonë

Kisha kohë që kontaktoja me Komandant Idaiun. Qëllimin ishte i thjeshtë. Doja të shkruaja diçka rreth ushtrisë shqiptare, por nuk kisha mundur dot. Si gjithmonë ai kishte qenë tepër i angazhuar me punë dhe angazhime të tjera. E kështu problemi mbeti pezull për një kohë të gjatë, derisa një ditë komandanti doli në rezerve dhe ne së fundmi kontaktuam. Sapo u përshëndetëm dhe porositëm kafet, nisëm bisedën. Tashmë përballë nuk kishim më Kolonelin “serioz”, të “prerë” në qëndrim dhe të veshur si ngaherë me uniformën e blertë, por një njeri gazmor dhe të qeshur, i cili pa u ndrojtur dhe në mënyrë të drejtpërdrejtë nisi i pari bisedën, ku ndihej një theks i lehtë i dialektit të Labërisë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf

nga Ilirjan Gjika