Dr, Gëzim Shima: “Adil Çarçani, kemi nevojë për minerale, duhet të çajmë bllokadën”

631

 INTERVISTA/ Flet Dr, Gëzim Shima, inxhinier gjeolog, ish- kryetar i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura Shqiptare

 Njohja me ‘të ishte e rastësishme. Biseda filloi natyrshëm dhe më pas më nxiti të gërmoj shumë në jetën e tij. Një jetë gjeologjike që sot as mund të mendohet. Spaçi ishte vendqëndrimi i parë. Spaçi i tmerrshëm që dhe sot kujtohet me dhimbje. Thuajse ka lëvizur për zbulime gjeologjike në gjithë veriun e Shqipërisë, por ai ruan kujtimet më të mira për Ndërmarrjen Gjeologjike Rubik  (të Mirditës), ku hodhi hapat e para si inxhinier gjeolog. Kërkimet për bakër, pirit, krom, uranium, u bënë pjesa më e rëndësishme e jetës së tij. Një inxhinier që e adhuronte punën, e adhuronte profesionin dhe pse ishte shumë i vështirë.  Përpjekjet e tij për zbulime mineralesh sipas orientimeve të partisë konsistonin shumë në drejtim të uraniumit, që në Shqipëri ishte shumë i varfër. Lëvizja nga Ndërmarrja Gjeologjike në Rubik, për në Ndërmarrjen Gjeologjike në Tiranë përbëjnë dhe shpërblimin ndaj punës së tij. Por edhe këtu hallet nuk ju ndanë. Nuk mund të pajtohej me burokracitë dhe me nënvleftësimet që i bëheshin prodhimit në këtë ndërmarrje, kur në fakt investimet bëheshin për shtim organike të laborantëve dhe jo të specialistëve të kërkimit.

 Përse keni studiuar?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf