Dhjetë snajperët më të mirë të botës

491
Sigal

Në këtë listë, të hartuar nga “War history online”, nëntë nga dhjetë snajperët janë nga Bashkimi Sovjetik.

Janë të pabesueshëm. Gati në pabesueshmëri bëmat e tyre! Mjeshtra të rrallë të pushkës, pasi i përdornin ato sikur ti kishin lodra. Precizioni i tyre është i pabesueshëm. Bëmat e tyre janë kthyer në legjendë. Edhe sot snajper të tillë si zot të gjenden. Gazetaditore.net (duke ju referuar “Telegrafi”), është botuesja e pare e këtij lajmi kaq bombastik në shqip. Pikërisht, gjatë Luftës së Dytë botërore, sidomos në Frontin e Lindjes, rol të rëndësishëm kanë luajtur snajperët. Ky është rrëfimi për dhjetë ushtarët vdekjeprurës. Të maskuar në përsosmëri, snajperët janë të përgatitur për zbulim dhe mbikëqyrje, futje brenda linjave të armikut, teknika themelore të mbijetesës – duke i bërë ata një nga anëtarët më të rrezikshëm të çdo ushtrie, sidomos gjatë luftërave. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, snajperët sovjetikë kanë luajtur një rol shumë të rëndësishëm në Frontin Lindor, transmeton Telegrafi.Snajperët rusë kanë përdorur kryesisht armën “Mosin-Nagant 1891″, pushkë me pamje optike UP. Ndryshe nga vendet e tjera, Bashkimi Sovjetik i kishte pranuar edhe gratë si snajperë, dhe në vitin 1943 në forcat ushtarake të këtij vendi ishin më shumë se 2000 gra. Bashkimi Sovjetik ishte i vetmi vend në botë që kishte një lloj të veçantë të trajnimit të snajperëve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në këtë listë, të hartuar nga “War history online”, nëntë nga dhjetë snajperët janë nga Bashkimi Sovjetik.

Shikojeni listën prej dhjetë snajperëve të cilët kanë vrarë më së shumti njerëz

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf