Bujar Kore: Tek greva e studentëve xhirova katër herë, ishin momente tepër të vështira

592
Bujar Kore, një emër tepër i veçantë në TVSH. Mbi katër dekada në televizionin e parë shqiptar, ai mbart me vete një arkiv që të befason. Por për ironi të fatit, operatori që filmoi shumë prej ish-udhëheqësve komunistë, operatori që filmoi lëvizjen e dhjetorit, rënien e monumentit të Enver Hoxhës, takimin e studentëve me Ramiz Aline, gjyqin e Nexhimje Hoxhës, gjyqin e Fatos Nanos, sot nuk ka asnjë xhirim të tillë. Shumica e tyre ndodhen në televizionet private pa cilësuar autorësinë. Të gjitha këto xhirime janë bërë në periudhën kur ende televizionet shqiptare private nuk kishin lindur në Shqipëri dhe TVSH, si televizion mëmë, kishte në arkiv filmime befasuese. Sot?! 
  • Po mbushen 25 vjet që nga koha e grevës së urisë së studentëve, apo më mirë të themi lëvizja studentore e dhjetorit, për përmbysjen e sistemit monist. Si i kujtoni ato ditë?
  • Pra, ende tek shqiptarët ruhej dhe ishte brumosur se, gazetarët dhe TVSH ishte në shërbim të regjimit? Kishte raste të tjera si kjo, ku kishit ngjallur mosbesim?
  • Një moment historik mbetet dhe takimi i Ramiz Alisë me përfaqësuesit e studentëve, çfarë kujtimesh përcillni? Si ishte situata? Si reagoi Ramizi?
  • Tek greva studentore e dhjetorit çfarë do të veçoje?
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal