Avdulla Kënaçi:Zemërimi i Mehmet Shehut për gabimin drejtshkrimor dhe përgjimi i Ramiz Alisë, në skajin tjetër të telefonit

581

INTERVISTA/ Flet gazetari Avdulla Kënaçi: Si e takova Sadik Bejkon në minierë kur ishte për riedukim dhe pse i thamë Artur Zhejit: “Poshtë drejtori!”

Kur u zhvillua Festivali i 11-të unë ishte redaktor në gazetën lokale të Gjirokastrës”. Kështu, shprehet në intervistën e tij, gazetari Avdulla Kënaçi, i cili shton se: “Goditja që ju bë atij festivali ishte paralajmërim për të gjithë”. Më tej, Kënaçi rrëfen: “U habitëm si mund të dënohej një këngëtar, dirigjent, kompozitor, apo një redaktor. Më vonë, në minierën e Memaliajt, kur isha korrespodent i gazetës më të madhe “Zëri i Popullit”, takova një nga redaktorët e atij Festivali, poetin Sadik Bejko, ishte “qarkulluar”, aty. E takoj përpara gjithë punëtorëve që hanin drekë, në mensën e minierës. Më vonë Sadiku më ka falënderuar. Ndërkohë, kam bashkëpunuar edhe me gazetarë e redaktorë, si ish- drejtori, Virgjil Kule, me krijuesit Ylli Pepo, Azis Gjergji, Ilir Grazhdani, Dhimitër Pecani, Petro Lati, etj..

 -Kur filluat për herë të parë punë në RTSH? 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf