Artur Ajazi/ Elbasani, ‘gjurma’ dhe historia e krijimit të tij nis nga shekulli II-të

613
Elbasani ka qenë dhe mbetet një qytet-muze i gjallë dhe i pastudiuar ende deri në fund, pasi sipas historianëve ai ka dhe paraqet interes madhor për të treguar gjurmët e pashkelura dhe për të zbuluar vlerat e rralla. 
Elbasani vatër e Rilindjes Kombëtare dhe luftës për liri
Periudha pas çlirimit 29 Nëntor 1944
….
Elbasani, qyteti ku lindën “kokat” e shkencës
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf..
Sigal