Arsen Mustaqi: Si Festivali i Gjirokastrës së asaj kohe sot nuk mund të zhvillohet dot

619
Sigal

INTERVISTA/ Flet shkrimtari dhe  studiuesi Arsen Mustaqi

Është lindur në vitin 1935 në Lukovë të Sarandës. Në fshat mbaroi katër vjet të shkollës fillore. Në vitin 1948 i del e drejta e studimit  për të vazhduar shkollën në konviktin e gjimnazit “Asim Zeneli”. Atje mbaroi shkollën 7- vjeçare dhe aty mbaroi dhe shkollën e mesme. Pastaj  i doli e drejta e studimit pranë Institutit Pedagogjik në Tiranë, tek Fakulteti i Shkencave. Mbas përfundimin e studimeve caktohet Drejtor i Shkollës Mjekësore në Korçë.  Atje ndenji vetëm 3 muaj pasi Drejtoria  e gjimnazit “Asim Zeneli” i kishte dërguar një letër Ministrisë së Arsimit, që meqenëse ishte ish -nxënës i saj të shkonte të punonte aty. E kthyen në Gjirokastër, ku punoi katër vjet. Pra mësues në gjimnazin “Asim Zeneli”, ku kishte mësuar dikur. Pas katër vjetësh e transferojnë në Tiranë pranë Institutit të Kulturës Popullore ose ndryshe Institutit të Folklorit. Ky institut përfshihej në Ministrinë e Arsimit dhe të Kulturës.  Ishte viti 1962.

 Sa kohë qëndrove në Institutin e Folklorit?

Albert Z. ZHOLI

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf