Albert Kotini: Gjyqi special i Bahri Omarit dhe lidhjet me Gestapon

625
Pak kohë më parë, presidenti Topi nderoi kryepeshkopin Janullatos. As më para dhe as më pas dekorimit, “predikimi për paqe” në çdo ritual fetar të besimit tim ortodoks shoqërohet me predikimi për paqen njerëzore, i cili më duket që bie ndesh me ekzistencën e ligjit të luftës me Greqinë. Pra, një paradoks, sepse atributet e vlerësimit për kryepeshkopin Janullatos, në opinion dhe në institucionin e Presidencës, nuk duhet të bjerë ndesh me atributet e vërteta të këtij dekorimi të lartë për shqiptarët. Për analogji, edhe për dekorimin “Nderi i Kombit”, në këtë rast propozimi vjen nga jashtë, d.m.th nga ‘Vatra’ në SHBA për zotin Bahri Omari.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal