Agim Fortuzi: Tiranë 1933-1939, Shkolla Teknike si dhe të gjitha shkollat e tjera në Shqipëri që ekzistonin nga të huajt u shtet

613
Sigal

Kujtime nga Agim Fortuzi: Harri T. Fultz, arkitekti i Shkollës Politeknike Shqiptare

 -vijon nga dje-

 Në vitin 1932 u interesua dhe derdhi para për gërmimet arkeologjike në Apoloni.

Mos harrojmë se në vitin 1924 –‘25 u dha bursë 5- vjeçare gjashtë nxënësve që ishin baras me 2000 dollarë. – Qysh në vitin 1932 nuk disponohen të dhëna për jetën dhe veprën e saj të mëtejshme. “Laboremus” shpesh here mbetej ngushtë. Në muajin korrik të vitit 1929, numri special i graduateve të atij viti mbeti në shtypshkronjë në mes të udhës, për mungesë letre. U gjend ndihma e drejtorit të Bibliotekës Kombëtare, intelektualit atdhetar z. Sotir Kolea që shpëtoi situatën. Numri i parë i revistës doli më 28 nëntor 1924 dhe çdo vit festohej datëlindja e organit të shkollës, në një ditë të madhe shqiptare. Për lëndën që botoi “Laboremus” ishte zëri i shkollës, ishte pasqyra më besnike e jetës dhe veprimtarisë së atij institucioni në të gjitha dukuritë mësimore dhe jashtëmësimore. Nën udhëheqjen e mësuesve më të mirë e më të përgatitur “Laboremus” u tregua e vëmendshme ndaj problemeve të mprehta të kohës në Shqipëri, duke u përgatitur si një analiste e thellë dhe e guximshme.

 Organizim i përsosur

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf