10 korrik 1943, krijimi i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ

1280
Pas Konferencës I të Vendit puna politike dhe organizative e Partisë u përqendrua kryesisht në përgatitjen e popullit për kryengritjen e përgjithshme, në radhë të parë për organizimin e Ushtrisë Nacionalçlirimtare. Partia i bëri thirrje popullit shqiptar, punëtorëve, fshatarëve, qytetarëve, rinisë, grave, nacionalistëve e intelektualëve patriotë, për të bashkuar të gjitha forcat dhe për t’i vënë në shërbim të luftës kundër pushtuesve fashistë e tradhtarë.ve, për të hyrë sa më shumë në radhët partizane, me qëllim që të krijoheshin reparte të reja, të forcohej lufta e armatosur dhe të shkohej kështu drejt kryengritjes së përgjithshme.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal