Zelensky e firmosi me urgjencë/ Ja kush është shteti i parë që mbështet anëtarësimin urgjent të Ukrainës në BE

154
Sigal

Parlamenti Europian doli në një deklaratë mbrëmjen e sotme, ku theskoi se mbështeste anëtarësimin e Ukrainës në Bashkimin Europian dhe u bë fakt i kryer se rezoluta do të miratohej ditën e nesërme. Pas miratimit të rezoltuës do të ketë hapa të përshpejtuara për t’i dhënë Ukrainës statusin e vendit kandidat.

Menjëherë pas këtij vendimi, Polonia ka qenë vendi i parë që ka mbështetur anëtarësimin urgjent të Ukrainës në Bashkimin Europian.