Videoja e habitshme e avionit zjarrfikës

462
Sigal

Ky është momenti i pabesueshëm kur një aeroplan rus përdori ujë për të shuar një zjarr brenda pak sekondave.

Në video, shihet avioni me ujë që fluturon në lartësi të ulët nga toka.

Fuqia e avionit është e qartë, ndërsa zhurma shurdhuese është përforcuar ndërsa afrohet me kamera.

Avioni me 4 motorë ka një shpejtësi maksimale prej 850 km/h dhe është 47 metra i gjatë.

Ky lloj avioni është përdorur gjerësisht për të ndihmuar në përballimin e zjarreve të mëdha të pyje.

Aeroplani i transportit të mesëm prodhohet nga Shoqëria Aksionare e Aviacionit Ilyushin në Moskë, së bashku me Korporatën e Prodhimit të Avionëve në Tashkent të Uzbekistanit.