Uashingtoni furnizon Ukrainën me armë me rreze të gjatë, Rusia nuk ndal kërcënimet!

121
Sigal

Zëvendësministri i Jashtëm i vendit, Sergeo Ryabkov, tha se SHBA po peshonte në kufirin e përfshirjes së drejtpërdrejtë në konflikt, duke paralajmëruar Uashingtonin që të mos furnizojë Ukrainën me armë me rreze të gjatë.

Diplomati Sergeo Ryabkov gjithashtu vuri në dukje doktrinën ushtarake të vendit që parashikon përdorimin e armëve bërthamore në rast të një kërcënimi për ekzistencën e shtetit rus.

“Ne i kemi paralajmëruar në mënyrë të përsëritur SHBA-të për pasojat që mund të vijnë nëse SHBA-ja vazhdon të furnizojë Ukrainën me armë”, tha zoti Ryabkov.

“E vendos veten në mënyrë efektive në një gjendje afër asaj që mund të përshkruhet si palë në konflikt.”

Duke folur në televizionin shtetëror, Ryabkov tha se “një diferencë shumë e ngushtë që ndan SHBA-në nga bërja palë në konflikt nuk duhet të krijojë një iluzion për forcat e tërbuara anti-ruse se gjithçka do të mbetet ashtu siç është nëse e kalojnë atë”.

Ai tha gjithashtu se Rusia do të shtyjë ofensivën e saj në Ukrainë derisa të arrijë qëllimet e saj.

“Rusia është në gjendje të mbrojë plotësisht interesat e saj dhe qëllimet e operacionit special ushtarak do të arrihen plotësisht,” tha zoti Ryabkov.