Turqia zbulon nëndetëset ‘fantazma’ në Mesdheun Lindor, bie miti grek

205
Sigal

Lidhur me nëndetëset greke, për të cilat pretendohet se janë “të padukshme” dhe se “ndjekin pa u diktuar të gjitha aktivitetet në Mesdheun Lindor” u zbulua se ato ndiqen në çdo moment nga elementët e Komandës së Forcave Detare të Turqisë.

Në disa faqe greke të lajmeve u paraqitën pretendimet se “nëndetëset e Forcave Detare të Greqisë nuk mund të përcaktohen nga elementët e Forcave të Armatosura të Turqisë”.

Në lajmet e publikuara për të formuar perceptime në opinionin e brendshëm grek u pretendua se “nëndetëset Type-214 janë të padukshme dhe se avionët dhe helikopterët patrullues detarë të Forcave të Armatosura të Turqisë nuk mund t‘i përcaktojnë këto nëndetëse”.

Burimet theksuan se nëndetëset greke Type-214 që pretendohen se janë të padukshme, ndiqen në Mesdheun Lindor në çdo moment pa ndërprerë nga elementët lundrues dhe fluturues të Forcave Detare të Turqisë.

Ndërkohë për nëndetëset e cilësuara si “të padukshme” kanë dalë edhe pamjet e marra në Mesdheun Lindor.