Trump kërkon urgjentisht publikimin e urdhrit për kontrollet e FBI-së në shtëpinë e tij: Nxirrni dokumentet tani!

64
Sigal

Ish-presidenti Donald Trump tha se ai mbështet publikimin e dokumenteve në lidhje me kontrollin e FBI-së në shtëpinë e tij në Mar-a-Lago në fillim të kësaj jave, duke përfshirë një kopje të urdhrit të kontrollit dhe një faturë të sendeve që agjentët morën nga prona.

Trump e bëri njoftimin të enjten vonë në faqen e tij të mediave sociale, Truth Social, pas një kërkese të Departamentit të Drejtësisë në një gjykatë në Florida për të zbërthyer materialet.

“Jo vetëm që nuk do të kundërshtoj nxjerrjen e dokumenteve në lidhje me bastisjen dhe thyerjen joamerikane, të pajustifikuar dhe të panevojshme të shtëpisë sime në Palm Beach, Florida, Mar-a-Lago, por po shkoj një hap më tej duke inkurajuar menjëherë publikimin e atyre dokumenteve”, tha Trump në postim.

Vendimi i Trump për të rënë dakord për lirimin e urdhrit të kërkimit – diçka që ai ka pasur mundësinë ta bëjë vetë që nga kërkimi i kryer të hënën – kryeson një përballje publike midis ekipit ligjor të ish-presidentit dhe Prokurorit të Përgjithshëm Merrick Garland.

Departamenti i Drejtësisë ka një politikë të gjatë kundër të folurit publikisht për hetimet në pritje, por Garland të enjten ndërmori hapin e pazakontë duke njoftuar se ai do të “aprovonte personalisht” kërkimin, të cilin Trump e kishte shpallur fillimisht pasi ishte duke u zhvilluar.