“Trump i gatshëm për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet”, kur do jepet vendimi

494
Zyrtarë të lartë të Shteteve të Bashkuara u kanë thënë mediave se presidenti, Donald Trump, gjatë ditës së sotme do ta njohë Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit, dhe do të fillojë zhvendosjen e Ambasadës amerikane nga Tel Avivi në këtë qytet të lashtë.
Në këtë vendim, i cili rrezikon që të shkaktojë dhunë në Lindjen e Mesme, Trump, në fjalimin e parashikuar, do të shpallë se ka urdhëruar zhvillimin e një plani për lëvizjen e ambasadës nga Tel Avivi, në një proces që pritet të zgjasë tri ose katër vjet, kanë thënë zyrtarët.
Shumë shtete nuk e njohin sovranitetin e Izraelit ndaj gjithë qytetit të Jerusalemit, ku ndodhen vende që konsiderohen të shenjta nga myslimanët, hebrenjtë dhe të krishterët.
Sigal