Trafikonin kokainë, pranga pesë shqiptarëve në Greqi. Shihni ku e kishin fshehur drogën

71

Pas shumë muajsh hetime intensive, policia greke e antidrōgës në Selanik ka arritur të godasë një rrjet të trafikut të drōgës.

Me ndihmën edhe të Autoritetit Portual të Mykonos, u arrestuan pesë persona nën akuzën e trafikut të lëndëve narkotike.

Konkretisht, u arrestua një shqiptar 40-vjeçar, drejtuesi i grupit dhe katër bashkëkombas të tij, të moshës 38, 37, 29 dhe 37 vjeç, kundër të cilëve herë pas here ishte ngritur një çështje penale dhe shkelje e ligjeve për substancat narkotike.

Në veçanti, mëngjesin e djeshëm (30 korrik) u ushtrua kontroll brenda një veture në parkingun e një kompanie transporti. Makina e drejtuar nga 38 vjeçari është sekuestruar.

Ndërkohë, tre pako kokainë me një peshë totale prej 733 gramë të cilat ishin fshehur me kujdes brenda shpinës dhe brenda një materiali izolues të një sobe elektrike, është sekuestruar gjithashtu.

Pas operacioneve të organizuara që u zhvilluan në zona të ndryshme të Mykonos, u arrit vendndodhja dhe arrestimi i 40-vjeçarit, si dhe anëtarëve të tjerë të qarkut.

Në kërkimet që pasuan në shtëpitë ku personat e arrestuar jetonin dhe ishin në pronësi të tyre, u gjetën dhe u konfiskuan:

-10 telefona celularë,
-shuma prej 2350 euro, si origjinë nga trafikimi i drōgës dhe
-2 fletore me shënime të shkruara me dorë.

Të arrestuarit do të dërgohen në Prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë të Siros.