Të pasurit dhe gazetarët përjashtohen nga detyrimi për karantinë nga COVID

78

Gazetarët dhe njerëzit e pasur të përcaktuar si “udhëtar të biznesit me vlerë të lartë” do të përjashtohen nga detyrimi për të hyrë në një karantinë COVID 2 javore kur të kthehen në MB sipas rregullave të reja të shpallura nga qeveria.

“Nga 4 e mëngjesit të shtunën, njerëzit në një numër kategorish nuk do të duhet të izolohen më kur të kthehen në Angli, edhe nëse po udhëtojnë nga një vend që nuk është në listën e korridoreve të udhëtimit”, raporton Sky News.

Këto kategori përfshijnë gazetarë, “udhëtarë biznesi me vlerë të lartë”, profesionistë të arteve performuese dhe yje të pasur sportivë.

Sipas rregullave aktuale, kushdo që kthehet nga një vend që nuk është në listën e “korridorit të udhëtimit” të Mbretërisë së Bashkuar duhet të vetë-izolohet në shtëpi për 14 ditë ose të përballet me gjobitje të përshkallëzuara.

Shëndeti Publik Anglez tha se masat e reja nuk do të rrisin rrezikun e transmetimit të brendshëm të koronavirusit.

Ndryshimi i rregullave po paraqitet si një mënyrë për të ndihmuar rritjen e ekonomisë, por shumë u përgjigjën duke e inkuadruar atë si një shembull klasik të privilegjit elitist.

“Ne jemi duke u qeverisur nga budallenj absolutë, maskarenj dhe sharlatanë. Nëse jam aq i pasur sa të përballoj klasin e biznesit, unë jam imun ndaj Covid? ” pyeti një përdorues i Twitter.

“Ah! Një rregull për “ne” dhe një tjetër për të gjithë “njerëzit e vegjël”. Lëvizja mendjemprehtë pikërisht kur nevojitet besimi dhe kohezioni shoqëror, ”vërejti një tjetër.

“Çfarë ngarkese mbeturinash. Do të thuash që ata që janë në gjendje të mirë nuk kanë nevojë të ndjekin “masa karantine”, tha një tjetër.

“Do të ketë disa biznese të mëdha që janë në gjendje ta shfrytëzojnë atë,” tha Paul Charles, shefi ekzekutiv i konsulencës së udhëtimit Agjencia e PC, duke nënvizuar edhe një herë se si rregullat favorizojnë korporatat e mëdha transnacionale ndërsa bizneset e vogla vazhdojnë të shkatërrohen.