Shkencëtari rus beson se njerëzit mund të vrasin “Alienët” për të mbijetuar

411
Sigal

Alexander Berezin, një fizikan teorik i njohur rus, ka parashikuar se njerëzit janë të këqijtë e vërtetë në Univers, të cilët madje mund të shkatërrojnë jetën e huaj për të zgjeruar qytetërimin tonë.

Shkencëtari që punon në Universitetin Kombëtar të Kërkimeve të Teknologjisë Elektronike të Rusisë kohët e fundit botoi një artikull duke pretenduar se ai ka gjetur një zgjidhje përfundimtare ndaj paradoksit të Fermit (paradoksi i Fermit, teoria që nuk gjen evidenca për prezencën e inteligjencës jashtëtokësore).

Paradoksi i Fermit kërkon pyetjen miliardë dollarëshe që nëse universi është kaq i madh dhe zgjerohet gjatë gjithë kohës, atëherë pse njerëzit nuk e kanë zbuluar jetën e huaj.

Alexander Berezin argumenton se njerëzit nuk kanë gjetur të huajt vetëm për shkak se ET ose jashtëtokësorët nuk kanë inteligjencën si njerëzit dhe kjo mund të jetë arsyeja prapa hendekut të komunikimit midis këtyre dy entiteteve. Megjithatë, studimi u botua në arkivin digjital ArXiv.

Berezini e bën të qartë se njerëzit nuk do të kënaqen në këtë proces shkatërrimi për shkak të zemërimit ose të zemërimit, por është sistemi natyror i mbijetesës. Ai e quan atë konceptin e Darvinit për ‘mbijetesën e më të fortit’ të marrë në hapësirën e jashtme.

“Ata thjesht nuk do të kuptojnë, në të njëjtën mënyrë, se një ekip ndërtimi shkatërron një mërzi për të ndërtuar një pronë sepse nuk ka nxitje për ta mbrojtur atë. Shpjegimi i vetëm është thirrja e parimit antropik, ne jemi të parët për të arritur fazë ndëryjore dhe, ka shumë të ngjarë, ne do të jemi të fundit për t’u larguar “, tha Berezin.

Kjo nuk është hera e parë që një ekspert po flet për vitalitetin e kolonizimit të planetit të largët për të mbrojtur speciet tona.

Fizikanti legjendar i vonë Stephen Hawking kishte kërkuar disa herë agjensi hapësinore si NASA për të zhvilluar teknologji për t’i marrë njerëzit në planetë të tjerë, në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë rritjen e llojeve tona atje, nëse toka bëhet e pabanueshme.