SHBA, sanksione ndaj zyrtarëve të korruptuar të Venezuelës

565
Shtetet e Bashkuara kanë vënë sanksione ndaj zyrtarëve aktualë dhe të mëparshëm të Venezuelës, për shkak të korrupsionit dhe për ushtrimin e shtypjes në vend.
Sekretari i Thesarit Steve Mnuchin tha përmes një deklarate se “Presidenti Maduro dhe qarku i tij i ngushtë vazhdojnë të venë interesat e tyre mbi ato të popullit venezuelian. Ky veprim thekson vendosmërinë e Shteteve të Bashkuara t’i vënë para përgjegjësisë Maduron dhe persona të tjerë të angazhuar në korrupsion në Venezuelë.”
Sipas Departamentit të Thesarit, sanksionet janë vënë ndaj zyrtarëve të lartë ushtarakë.
Në deklaratën e Departamentit thuhej: “Korrupsioni dhe represioni vazhdojnë të lulëzojnë nën regjimin e Maduros, si nga ata që mbajnë aktualisht pozicione qeveritare, edhe nga ish zyrtarë, të cilët vazhdojnë të përfitojnë nga një sistem i korruptuar.”
Në deklaratë thuhej se sanksionet ndaj zyrtarëve nuk kanë të bëjnë me orjentimit politik të tyre.
Sigal